3.05.2016 г., 22:01 ч.

Момиче 

  Поезия » Любовна
660 0 1

 

 

Ти винаги ще бъдеш моето момиче,

но вече е време да ги прибереш-

куклите в скрина и себе си да бъдеш

и живота пак за нас приказка ще бъде, 

 

но не тази за Беатриче или Пенелопе,

а животът, който казва ни да следваме-

пътя си и знак ни дава, че без да поискаме

просто растем и това което правим

 

и което чувстваме е истината ни отвътре,

и имаме съдба, но ние създаваме историята си,

и щастието си, затова не ни трябват роли други...

Нека се замислим за мечтите си, но какво чакаме?

 

И нека не съдим и времето си да губим,

защото навсякъде сме само прашинки и гости

само приказката в нас може да е мястото ни

някъде във времето, където една любов ще споделим...

 

Момиче, не съществуват приказки вълшебници,

ако ние не сме героите и за тях не се борим!

Момиче, не се страхувай повече и не бягай,

защото аз винаги ще те намеря и всъщност защо

 

още говорим...нищо не казвай, хайде да танцуваме

каня те на този танц - любов, мое момиче, ела и просто

за ръцете ми се хвани, не искам сега да станеш жена, но

и това все някога ще се случи, и дотогава нека обичаме,

 

а и след това - както можем и където и да е, защото и двамата

го знаем...нищо няма значение, нищо не си струва

нищо друго не ни остава освен любовта ни - в душата.

Знам, кога не искаш да ме чуеш или да ме разбереш,

 

както е и сега, но нека не съдим и времето си да губим,

защото навсякъде сме само прашинки и гости

само приказката в нас може да е мястото ни

някъде във времето, където една любов ще споделим...!

 

 

 

© Даниело Данали Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здрaвей, тъй кaто aз съм с повече опит в писaнето нa тaкивa творби, ще ти дaм един съвет, обърни мaлко повече внимaние върху римaтa, прочети повече мои стихове и ще рaзбереш! Твоето е добро, но нa моменти нaвлизaш в рaзкaзнa формa, не я бъркaй с поезиятa!
Предложения
: ??:??