27.11.2014 г., 19:25 ч.

Момичето без избор 

  Поезия » Философска
446 0 3
Едно момиче може да прости
за грешките, направени без нежност,
за думи – премълчаните дори,
за всичките несбъднати копнежи.
 
Едно момиче може да скърби
за лятото в студената си зима,
за хората, облечени в мечти
и грубите двуличници без име.
 
Едно момиче може да даде
душата си и вярата си даже
на някой, който няма да се спре
с юмруци и обиди да я смаже.
 
Едно момиче може да мълчи,
щом несправедливо го упрекват,
мъжките лъжи да изтърпи
в името на общата пътека.
 
Едно момиче – не една жена,
жената знае точно колко струва.
За нея няма връщане назад,
изправена в живота си царува
над грубост, и обида, и лъжа.
Дори и да обича – си отива.

Защото по-добре да е сама,
отколкото... момичето без избор.

 

© Деси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??