29.01.2023 г., 0:36 ч.

Момичето зад римите 

  Поезия
359 2 1

Не мога аз с приятел да се боря.
Не мога пред лъжите да мълча.
Обичам най-реално да говоря –
това ми е записано в кръвта.

Опитвам се да бъда емпатичен
в живот без кожа, устни и ченѐ.
Не смея негативи да отричам,
дори и на сърцето да бодѐ.

Сърцето ми? Не е цветя и рози.
Не е море и сноп от светлина.
Обича да чете правдива проза.
Обичаш италианските вина?

Потайно и усмихнато надничаш.
Земята наобратно се върти.
Душата на твореца е момиче.
Момичето зад римите си ти...

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??