27.10.2011 г., 10:13 ч.

Монолог 

  Поезия
761 0 2

Излей се от мене, сълза,
в очите покорна и скрита,
по бузите остави ми следа,
от грима озаряващ страните;

покажи се, нека света
да открие, че в мене си скрита,
че със сведена към земята глава
 на мълчанието крия следите;

че там буря бушува и ти
нямаш глас да проплачеш за мене,
че няма заключена зад образи  стена,
да те пусна, изглежда е време;

плъзни се, сълза, по устните свити,
прехапани в зъби от яд,
сухи, студени с рани открити,
да вкусят от тебе солта;

Да се разтворят от вика, пронизващ сърцето,
от писъка, в гърлото свит,
с въздишка отровна от гърдите присвити
да излеят от мене гнева.

Нека паднеш, по-тежка от грях,
на листа празен пред мене.
Нека думите уплашат се чак
и излязат покорни след тебе;

да ругаят, проклинат и с гневни закани,
да разкъсват окови на страх,
нечути, неказани и все неразбрани,
смирено подредени, а всъщност крещят;

Падни и не казвай, че не мога без тебе,
че на всеки поет му е нужна сълза.
Листа пропити от безброй като тебе,
денем пиша, а вечер горя...

© Никога Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??