22.08.2013 г., 21:11 ч.

Море 

  Поезия » Пейзажна
503 0 1

Рано сутрин слънцето

в морето се оглежда

и то заблестява честито

в нова искряща одежда.

 

Чайки се втурват

към този светлик.

Гмуркат се, плуват

и излитат със вик.

 

Млади хора по пясъка

                     тичат.

Смеят се, пеят,

събират, разделят,

но вечно в обич се вричат.

 

Безкрайно красиво

е сутрин морето,

светла радост от него

                    извира.

И аз тихо благоговея,

щом върху водата му

погледът ми спира.

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??