29.05.2008 г., 17:43 ч.

Морска любов 

  Поезия
866 0 12

Видях те призрачна и бяла.

Беше с наметало от небе.

В тялото ти, сякаш огледало,

отразяваше се бурното море.

 

Там, във страшни урагани,

сред огън, лед, мъгла

на руля си безстрашни капитани

преследват твоята душа.

 

А аз със малка платноходка,

побутвайки се леко със ръце,

успях да пусна тежка котва

във твоето изстинало сърце.

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??