25.06.2019 г., 20:30 ч.

Морска приказка 

  Поезия » Любовна
324 1 0

В скалистия бряг на морето, 
разбиват се сини вълни.
Превръщат се в бяла дантелена пяна,
а вечерният бриз тъй сладко шепти.

 

Гали косите вечерният бриз
и волно със тях си играе.
Нозете стъпват по песъчинки от злато,
със седефени миди и малки корали.

 

Бяла раковина шепне приказка синя
за подводния свят на морето.
Слънцето праща свойте последни лъчи
и дарява морето с пурпура ален,

 

който играе в твоите сини очи.

 

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??