20.11.2004 г., 16:52 ч.

Моряци 

  Поезия
910 0 4
  1. Моряци


    Те са добри хора.
    Познават се толкова добре,
    че е трудно нещо да ги скара.

    Нощем някои гледат морето и пушат,
    нощем други плачат над снимки.
    Нощем звездите са толкова ярки,
    че вълните трудно ги скриват.

    Никой моряк там не се крие.
    До сушата има доста.
    Моряците си наливат ракия,
    пожелават си здраве и пият.

    Всеки има живот надалече,
    всеки често сънува жена си,
    но да стигне дома не е лесно,
    всеки дом се достига полека.

    Аз на кораба бях и сънувах,
    Моисей как разпаря морето,
    дъщерите ми бягат към мене...
    Ех, че сън аз сънувах...Пиян бях.

    Бърза корабът,пори вълните.
    Но до сушата има доста.
    Моряците си наливат ракия,
    пожелават си здраве и пият.

    Добри хора са те.
    Трудно нещо да ги скара ще може.
    Нощем някои гледат морето,
    нощем други плачат над снимки.

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??