7.04.2010 г., 19:14 ч.

Моряк не съм... 

  Поезия » Любовна
548 0 1

 

Но това бе само спомен…

 

А каютата ми толкова е тясна -
стените все люлеят се надясно
и сякаш с всяка следваща минута
все по-безличен става кръгозора.

 

А морето, ах морето, безрезервно
 е все тъй неприветливо и черно.
И на палубата винаги се лутат
едни и същи духове и хора.

 

А аз заспивам като бебе в люлка
и затворя ли очи - те виждам булка,
в бяла дълга рокля… И си спомням
колко много време ни дели. Ала мечтая…

 

Срамежливо как сме двама -
седнали на пода - онемели до забрава
със усмивки на актьори – клоуни,
но с усмивки никога престорени.

 

Как втренчени във малките детайли
очите ни се търсят неизменчиво
без онези думи - тъй изтъркани –
тъй болнаво избелели по езиците.

Че  цялото познание за думите
се крие във мълчанието по устните.
Онези устни, в които ме потапяше
и аз най-подире жив се давих

като моряк, скочил сам зад борда...

 






Yo no soy marinero,
 Soy capitan!

 





(На Лили)

20.02.2010



















© Александър Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Заглавието би трябвало да е на български език все пак.
    П.П. Благодаря.
Предложения
: ??:??