21.08.2011 г., 23:32 ч.

Моряшка жена 

  Поезия » Любовна
1979 0 4

Моряшка жена

 

Аз не съм като другите жени,

животът ми е малко по-различен...

Сърцето ми се люшка в сините вълни,

душата ми пътя към дома обича...

 

Аз изпращам моите писма в шишета,

аз всеки ден плача на брега

и тихичко се моля на морето -

да пази моя мил в нощта.

 

Аз всяка сутрин с чайките говоря,

аз всяка вечер лягам си сама

и тъжна аз на вятъра се моля -

да те прибере жив и здрав у дома...

 

Аз в пясъка все пиша твоето име,

с всеки кораб мисля, че си ти,

с вкопчените в брега миди стоиме

и там минават часове и дни...

 

Аз към Слънцето гледам с надежда -

да ти каже "Добър ден" от мен...

Към морето с бинокъла поглеждам -

няма те, сама ще съм и този ден...

 

Самотата в бездънна дупка ме погълна,

а хората мислят, че с други съм била,

но ако само знаеха колко е трудна

съдбата на една моряшка жена...

 

02.09.2010

 

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??