Москвичът, пак запали сутринта,
и бързо му протекоха маслата:
поредната му спусната лъжа
от путинските бункери в тайгата.
Той даде под капака - яко газ,
и дръпна много яростно смукача!
И мигом се задави в този час,
гърнето му, под него заподскача!
Разбра, че много смотано бръмчи
с проядения от ръжда двигател.
Не се предаде… нервно продължи
да хвали своя източен създател.
Макар да е… вековно остарял,
доносник, и от времето бракуван,
москвичът, още не е взел и дал,
напомня ни, че още… съществува.
Юри Йовев
февруари 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени