14.06.2022 г., 16:15 ч.

Мотивите от душите 

  Поезия » Философска, Свободен стих
344 0 1

В момента,

в който надникна ви в очите,

виждам без да искам

портала - на вас душите...

Вратичките на емоциите 

и мотивите ви скрити.

Виждам у повечето хора,

тайнствени греди прикрити...

Не във всеки,но

намирам добротата...

Но в повечето фалшив герой.

Но предполагам,

че всяка роза е красива и има

своите бодли,

и се защитава с тях!

Затворили са се повечето хора

в заключените порти...

Прикриват доброто,

останало в тях,

да не би да злоупотребят 

с тяхната доброта!

Прикриват своята болка,

страх и тъга!...

© Ivana Dzhermanska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Правилно, Ивана. Във всеки човек има и добро, и лошо. Понякога лошото е допустимо, а понякога е опасно. Трябва просто да намерим своите хора - любим, приятели и да ги приемем такива, каквито са, без да се опитваме да ги променяме.
Предложения
: ??:??