12.07.2009 г., 16:35 ч.

Моя България 

  Поезия » Гражданска
635 1 3

Твои са бързите планински реки.

Твой е вятърът, дето ме гали.

Твои са белите Пирински скали.

Твои са, моя България.

 

Твои са дните и нощите ясни,

и птиците в гнездата заспали.

Широките друми, пътеки опасни...

Твои са, моя България.

 

Твои са чедата, нейде заровени,

написали с кръв жестока история.

Твои са тези забравени спомени...

Твои са, моя България.

 

Твое е всичко и аз съм богат.

Не със злато и златни пендари.

В тебе всеки наричам аз брат,

а ти си ни майка, моя България.

© Иван Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??