30.10.2016 г., 19:57 ч.

Моят дом 

  Поезия » Друга
367 0 0

                                                                        Моят дом

                                             

                                             Няма градина,

                                             нито дюля,

                                             подредени лехи

                                             с чесън и маруля!

                   

                                             Четири панела

                                             и един за таван.

                                             От всичките етажи

                                             на третия избран.

                   

                                              Две саксии

                                              на малка тераса

                                              висят на макрамета

                                              за разнообразие и украса.

                         

                                              На прозорците

                                              щори и решетки,

                                              преграда за слънце, крадци

                                              и тънките им сметки.

                           

                                              На комшията децата

                                              над мен препускат като кон.

                                              Отляво и дясно съседи

                                              решили и правят ремонт.

                            

                                              На паркинга денонощно

                                              мравуняк коли бръмчат.

                                              Едни напред - назад,

                                              други завинаги мълчат.

                        

                                              Това е моят дом,

                                              стар, отслужил вагон,

                                              социалистическа щампа,

                                              семеен заслон.

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??