30.11.2012 г., 14:00 ч.

Моят град 

  Поезия » Друга
423 0 1

                                              На Плевен, с любов

 

Полунощният мой град

тих и тайнствен лежи,

разпрострял под нозете ми

свойто каменно тяло.

И замислен площад

самотно тъжи,

разпознал грехвете ми,

опростил ги изцяло.

 

С полунощния звън

откънтяват у мен

сто въпроса и буйни,

несресани мисли.

Спи градът своя сън

и далчен рефрен

като дъжд топлоструен

във сърцето ми плисва.

 

И прегръщам с любов

моя мил, тъмен град.

И шептя вдъхновено

признание в мрака.

Много стар, вечно нов,

като роден мой брат

той – частица от мен - 

полунощно  ме чака.

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Град на мойте детски дни..."
    Хубав стих!
Предложения
: ??:??