3.02.2011 г., 16:21 ч.

Моят живот 

  Поезия » Друга
502 0 1

Няма кой друг Моя Живот

вместо мен да живее.

Да, така е. На Съдбата от тотото

този жребий изтеглих. Умея

всяка раздадена ми от Небето ръка

с покерски хъс да изиграя.

Дори повече! Ако река,

над Живота Си ще се надсмея накрая.

Добър или лош - той е Моят Живот,

единствен, на мене наречен.

Дали съм ударила с него джакпот,

или във съмнения вечни

ще падам, ще ставам, напред ще вървя

по свойта житейска пътека

с изправена гордо, честна глава?

Няма го, няма човека,

който в моята кожа ще влезе и с мойте очи

този свят шарен ще види...

Затова казвам ви: сладко-горчив

Животът Мой страшно ми свиди.

Не го давам на никой, той си е мой -

ще плача, ще викам, ще пея,

в любови ще страдам, ще влизам във бой,

но истински Моя Живот ще живея.

 

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??