30.09.2008 г., 6:50 ч.

Моят карнавал 

  Поезия
630 0 3

Аз това съм

и не съм.

Живот от истини,

живот от лъжи.

Да бъда исках

и да бъда успях.

На върха се качих,

но и долу бях.

Горе на върха

с маска играх.

Долу в калта

себе си бях.

И накрая кой съм,

това не разбрах.

Животът ми е карнавал,

карнавал тъжен и весел.

И всяка крачка съм друг,

и всяка крачка е лъжа.

И фалшиви всичките бяха -

всеки смях и всяка сълза.

Така напреде,

до тука вървях.

А сега накъде?

Вече не зная!

Зад всеки ъгъл се губя,

зад всеки ъгъл

аз под маската чезна.

© Владимир Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??