Аз това съм
и не съм.
Живот от истини,
живот от лъжи.
Да бъда исках
и да бъда успях.
На върха се качих,
но и долу бях.
Горе на върха
с маска играх.
Долу в калта
себе си бях.
И накрая кой съм,
това не разбрах.
Животът ми е карнавал,
карнавал тъжен и весел.
И всяка крачка съм друг,
и всяка крачка е лъжа.
И фалшиви всичките бяха -
всеки смях и всяка сълза.
Така напреде,
до тука вървях.
А сега накъде?
Вече не зная!
Зад всеки ъгъл се губя,
зад всеки ъгъл
аз под маската чезна.
© Владимир Петков Все права защищены