5.05.2014 г., 17:34 ч.

Моят свят 

  Поезия » Любовна
2194 0 18



МОЯТ СВЯТ

В моя свят 
ти си на гости. 
Пожела и дойде. 
Остани...
Аз във него врати не залоствам. 
Или влез, 
или стой настрани. 

Ти решаваш за теб, 
аз - за мене, 
докъде да отворим врати. 
Моят свят днеска синьо-зелен е 
в хоризонта, 
на който си ти. 

И долавям, че тук си останал, 
и във ъгъла
тихо седиш. 
Но сърцето ти 
някаква рана 
още връща в предишно "преди". 

Аз ще тръгна. 
Постой...
щом ти трябва. 
Докогато решиш остани. 
Днеска в синьо-зелено ме грабва 
хоризонтът. 
А ти... 
ме стигни. 




© Надежда Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??