МОЯТ СВЯТ
В моя свят
ти си на гости.
Пожела и дойде.
Остани...
Аз във него врати не залоствам.
Или влез,
или стой настрани.
Ти решаваш за теб,
аз - за мене,
докъде да отворим врати.
Моят свят днеска синьо-зелен е
в хоризонта,
на който си ти.
И долавям, че тук си останал,
и във ъгъла
тихо седиш.
Но сърцето ти
някаква рана
още връща в предишно "преди".
Аз ще тръгна.
Постой...
щом ти трябва.
Докогато решиш остани.
Днеска в синьо-зелено ме грабва
хоризонтът.
А ти...
ме стигни.
© Надежда Маринова All rights reserved.