15.04.2013 г., 20:37 ч.  

Видин - вечен страж 

  Поезия » Оди и поеми
2083 0 2

Видин - вечен страж


Аз обичам Видин - Видин, в който израснах
и където родих се сред толкова много слънца,
със свещеният плам на това що не гасне:
"В недрата на мойто сърце искри любовта!"

Гледам безсмъртните "Бабини Видини" Кули!
Чувам тътен от ризници, мечове, марш...
Сякаш изправен от многото битки, заблуди -
Видин надвива неволи, тревоги и фалш!

Зная - в живота ми всичко може да става,
но Видин ме връща обратно до моите деди
и никога няма дори и за в миг да забравя:
Видин забулен с воал от любов и мъгли!

Аз обичам Видин - Видин, в който израснах!
Дунав извива изящна снага и юначно тръби,

като струя се влива в недрата оттук към безкрая
и издига тържествено трон над вси висини!

Видин - изваян от нежност, обич и слава!
Толкова смел, извисен и красив в тишина!
Първият Северен Страж е на тази държава -
храм вековечен сред космоса от Светлина!

 

ЛЪЧИСТА

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поли, винаги съм свалял шапка на човека, който не забравя родния си край, независимо колко високо го е изтреляла съдбата!
  • Поздравления-толкова любов извира от всеки стих!
Предложения
: ??:??