11.05.2022 г., 20:44 ч.

Моята любима 

  Поезия » Философска
143 0 1

Ако искам да си построя имот

не бих направила Сегарда фамилия

или Лувъра,

или, не дай Боже,

Евксиноград.

 

Затова, защото

ще живея в него сага.

И колкото и да е било удобно преди 100 години

няма нужната ел. инсталация,

не е пригодно за хора в неравностойно положение.

Ще го направя така, че да знам, че след 20 години

ще се чувствам вкъщи.

 

Ако трябва да изпея една песен така,

че да ми хареса

няма да е песен за стълби, напрежение и космос.

Ще е за това,

Че имам цветя, които трябва да пресадя

и някой, който трябва да е спокоен за мен,

и че 100 години отсега

нищо, за което съм пяла

няма да има значение.

© Ивана Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??