23.11.2019 г., 22:47 ч.

Моята мечта 

  Поезия » Друга
822 0 2

Моята мечта

 

Тя, моята мечта не е голяма.

Тя сбира се във всяко джобче.

На малкото дете във джоба,

във джоба на дебелия с кожуха.

 

И сбира се в една прегръдка.

В една усмивка на момиче.

Във вехтия елек на тази дама,

която спи по пейките пияна.

 

Защото, виж, отдавна е разбрала,

че няма смисъл

нещо да желае.

 

Та, моята мечта не е голяма.

Не скита по далечни хоризонти.

Дори и вечер не засяда в бара,

да се посмее,

или

да поплаче.

 

Тя гледа тихо тротоара,

обувките на хората

протрити –

от ходене по всякакви пътеки,

от тичането сутрин

към тролея.

 

Тя моята мечта не е голяма.

Тя моята мечта е вътре в тебе –

да се зарадваш мъничко,

мечтая.

Детето в теб отново да играе.

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??