2.07.2008 г., 7:50 ч.

Моята обител 

  Поезия » Бели стихове
578 0 10
Пътувал ли си някога до изгревите на света
с най-ярка светлина, в неговата топла далнина?

Пътувал и изкачвал ли си стълба от екстаз,
с духовна сила влизал ли си в границата на "не аз"?

Премахна ли вълнение, тревога и дори възторг,
под древни борове, в обител, стигаща до Бог?

Премина ли по малки мостчета, песенно мечтани,
с наведени над тях зелени, изумрудени бръшляни?

Там, където чуваш неуморен воден песнопой
и с бълбукащ звук след размисъл потапяш се в покой...

Там, където съзерцаваш най-редките цветя
и от палещи лъчи ги криеш, намерих любовта!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??