6.01.2011 г., 19:21 ч.

Моята Орис 

  Поезия » Философска
496 0 0

Талант ли е или порок
да бъда вечно в опозиция? -
аз питам се откак почитам бог -
защо е тази моя инквизиция?

Светец или пък грешник,
просяк долен или олигарх,
аз пламък ли съм върху свещник
не може да ми каже никой патриарх! 

Какво е моето призвание,
добро или пък зло ще донесе?
Ще бъде ли човешко упование
или като стихия ще ни отнесе?

Живея, а всъщност съм в килия,
кръвта ми има странен цвят,
дали ще съм небесният месия
или във ада ще горя след този свят?

 

© Любослав Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??