Почти постоянно се моля на Бог,
но в църква не ходя, не стъпвам в джамия;
прекланям се с радост пред всеки пророк,
изпратен със слово от Бога Самия.
Не съм целомъдрен, смирен християнин,
не съм и добър, несломим мюсюлманин;
но Двата Завета, Корана Свещен
чета ежедневно в екстаз вдъхновен.
На гробища аз не отивам, понеже
не вярвам, че там са онези души,
които политнаха – сякаш лъчи,
към свода висок и невнятно безбрежен.
Над храма ми вее се бялото знаме:
„Наравно почитам Исус и Мохàмед!“
© Раммадан Л.К. Всички права запазени
Бог да е с всеки!