15.12.2014 г., 11:48 ч.

Моята родина 

  Поезия
268 0 0

Българийо, родино, как да не се възхищавам на твойта красота!

Как да не обичам твойта свобода!

Горд съм че съм българин. Горд съм че съм част

от българския род, и ще остана верен,

на своя скъп народ.

 

Твойте планини, твойте реки не докоснати са те.

Ще ги пазим ний, Българийо, от незнайни светове.

Разцъфти се, разгърни се, като хубаво цвете огряно

от слънчевите лъчи, огряно любовта на народа ти Българийо.

 

Българийо, родино мила, ветрища галят твойте коси.

Слънцето огрява твойте гори.

За да бъде Българийо, твойта воля,

да викнем „Ура“ за нашта мила страна.

© Никалас Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??