17.10.2017 г., 9:22 ч.

Моята родина 

  Поезия » За деца
1158 2 10

На север Дунавът се плиска

и мие живописен бряг.

От него равнина хълмиста

се шири до Балкана чак,

 

до гордия Балкан, възправил

величествен, гранитен стан.

На юг се Тракия снишава,

а пък Родопа по-натам

 

с потайните си пазви мами,

опива с билков аромат.

Пирин и Рила – великани

на запад неуморно бдят.

 

Шуми от Добруджа до Странджа

на изток Черното море.

Българийо, с надеждна стража

в сърцето пазя те добре!

© Борко Бърборко Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??