14.08.2021 г., 11:26 ч.  

Моята сестра 

  Поезия
227 0 2

Моята сестра

 

Когато домът е пълен с деца,

радостта е умножена по две!

Двойно щастие е, щом имаш сестра.

Така е! Имам те … теб!       

                                       

Два пъти повече правим бели,

но ти ги измисляш, признай!     

Все обещаваме, но после, уви,

повтаряме ги отначало до край.

 

Обличам скришом дрехите твои.

Лака за нокти за̀вчера свих.

Аз пък изядох всички бонбони,

а кутията празна под спалнята скрих.

 

Задачите понякога ми решаваш.

Нали затова са сестрите?

Домашните често забравяш!

Първо уроците, после игрите!

  

Бой с възглавници, смях до небето!

После стаята заедно редим.

Винаги заедно, дълбоко в сърцето,

както в детските приказни дни!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За съжаление, израснах без брат или сестра... Но пък имам две дъщери, които ме вдъхновяват да пиша. Дано наистина да са сплотени и след години. Много, много благодаря за пожеланията, ninalubomirova86 (Нина Петкова)
  • Хубаво е да имаш сестра! Да ти е жива и здрава.
Предложения
: ??:??