26.04.2007 г., 11:15 ч.

мрак в тъмнината 

  Поезия
613 0 3
                                                            ( написаното е плод на фантазия)

Всички заедно бяхме масата
на задушницата в подносите
и преглъщахме бавно вината си
с натежали ракиени тостове.
През разлаяните "наздраве"-та
с „ашколсун" от

преяли хвалебствия
се завихрихме в скута на чалгата
и пощипвахме  в маанетата.
Сгорещени кълбяха се ханшове,
закачливо бедра се въртяха,
а гърдите на наш'те от бранша
в мексиканска вълна се разляха. 
Запотени със тен на залязване,
сред остатъци бледа сплотеност,
си изграждахме храм на душата
връз чалма с анадолските фесове.
През кючеци кънтеше камбаната,

в реване потопихме кръщелника,
с джинджифил и локум го помазахме,
вместо с кръст и босилек в сърцето.

Като обредни сенки на вярата,

с боздуганите,  вместо разпятия,

най-накрая обърнахме масата

и препълнихме с мрак тъмнината.

© Дакота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??