5.01.2008 г., 16:17 ч.

Мракът е жив! 

  Поезия
576 0 3

Пропадайки бързо от светло на тъмно,
летях надолу и беше стръмно!
Стаила дъх и примряла от страх,
лъчезарното минало е вече прах!

Сега разбирам, че тъмното е живо,
че всичко в него е бясно и диво!
Че всяка сянка си има душа
и всяка чертае мойта съдба!

И виждам вече - не съм сама,
просто живея между два свята!
Светът на светлината и тъмнината
и явна е вече на тях борбата!

Мракът е жив и също диша,
усещам и чувам, знам, не греша!
И то е близо, дере и ранява,
но на светло по-слабо става!

От тъмното треперя и крия се
и че ги виждам всеки път, вярвам си!
Но в мрака всичко е както на светлината,
от тъмнината ще си избавя душата!

© Зори Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??