8.12.2006 г., 18:25 ч.

Мразиш ме 

  Поезия
1621 1 3

Стискаш зъби,

Дразниш се,

Отвътре всичко те гризе;

Радвам се,

Не ти се нрави,

Наум ти грозно ме кълнеш…

 

Мразиш ли ме???

И ти не знаеш…

 

Но когато се усмихвам

Опитваш се и малкото ми щастие да окрадеш!...

Не ме понасяш

Щом изпитвам радост,

Не ме понасяш,

Щом разказвам

Колко съм щастлива днес…

 

Мразиш ме такава –

Мразиш ме щастлива!!!

 

Искаш все да плача,

Все да страдам,

Все да бягам, да се крия, да съм в плен…

Мразиш ме,

Щом спра от мним страх да залягам,
Мразиш ме,

Когато имам смелост да повярвам в мен…

 

Мразиш ме,

Но ревността ти глупава мен забавлява,

И без да знаеш, без да искаш,

Караш ме да се почувствам по-добре,

Защото знам, макар понякога и от живота наранена,

В душата си, в сърцето,

Ти по-жалък си от мен…

 

© Лилия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??