30.08.2019 г., 7:37 ч.

Мръкна в миг лазура вечен 

  Поезия » Любовна
316 4 12

Мръкна в миг лазура вечен

 

В тази вечер ароматна,

когато лотоса дъхти...

Как аз мисълта си сетна

да спра към теб да не лети...

 

Как порива си несломим

сега в очите да сбера...

В на феите часа незрим

душата си как да възпра...

 

Мръкна в миг лазура вечен,

в гръдта ми всичко опустя...

Че за мен не си наречен,

таз орис как ли да простя...

 

И прегръщам зрака лунен,

омайва нощната трева...

Пътя ми е крив и трънен,

едва достигам те... едва...

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??