26.09.2018 г., 22:28 ч.

Муза 

  Поезия
447 1 2

Златно-кехлибарен поглед -
есен топла в синьо лято
и зеници – пъстър полет,
юг очакващ птиче ято…
Кожа – лилия прекрасна
хладна, бяла, непорочна.
Ласка – вятър неподвластен,
време спряло и безсрочно…
Грация – силфида нежна,
чар – пенливо, руйно вино,
Устни търсещи и нежни 
вкус на алени малини…
Стъпки плахи на газела
фини, малки, бързоноги.
Лъч на ветровете бели,
свети в сенки витороги.
Тлее жар на нестинарка
под мастило - тъмнина.
Моя скръб, тъга, другарка,
моя муза – СВЕТЛИНА…

 

24.09.2018 г./ Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря най-сърдечно, Стойчо! Поздрав от мен!
  • Чудесни сравнения!
    Ту се появи,ту се слее с мрака...
    Поздравления,Мимка!
Предложения
: ??:??