От скоро се вживявам в поетеса
и чудя се... кое по-вярно е?
Тя , музата, дали е само мисъл
или да диша ще е по-добре?
Ако е само във главата ми,
ще е идеална - баш като за мен,
но май така ще сме еднакви,
не ще ме вдъхновява даже ден...
Ако е жива, тоест автентична,
в лицето на бленуван мъж...
Ех, Муз, чудовищно-загадъчен,
от теб на разстояние ме дръж!
С въображението ще я карам кротко
и няма на високо да летя,
че, както съм си луда по природа,
ще си разбия я главата, я крила...
29.12.2011.
© Сиси Всички права запазени