Дарява на слепия зрение
Раздава на гладния хляб и вода
Дарява на болния спасение
Спасява нещастника от тая тъга
Нашепва на лудия разум и мисъл
Подава на срутения на земята ръка
Придава на живота на самотния смисъл
Предлага на мечтателя и своята мечта
Пришива на падналия чифт крила (той литва)
Предлага на немия да го научи да изпее песен
Изрича тихо за прокълнатия молитва
Учи ги: Като са заедно, дори и техния живот е лесен
А той самият ходи окъсан с китара през рамо
И сам моли за хляб и милостиня
Има свой свят на мечтите си само
И музика си има - негова богиня
Музикантът на други надежда раздава
И само от своята музика той се нуждае
Да взема не иска, той само дарява
Човешкото щастие - това е, което желае
© Неда Всички права запазени