15.04.2015 г., 22:32 ч.

Музиката на дъжда 

  Поезия » Друга
728 0 3

МУЗИКАТА НА ДЪЖДА

 

Като музика дъждът вали,

плаче старата цигулка

на улука - ой, нали, нали,

и Дъждът си има булка?

 

Жадна чака всяка вечер тя

дъжд отново да нароси

с хладните целувки на вода,

плиснала в нозете боси.

 

Сутрин буди я росата с дъх

на тревите полски, свежи -

в кадифеното легло от мъх

спал е и мъжът ù нежен.

 

А на обед... - Хубавице, спри!

С Вятъра не се шегувай!

Че ревнив Дъжда е на игри!

С плач водата се сбогува!...

© Даниела Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, приятели на изящното слово! Светли пролетни дни!
  • Чудна е музиката на дъжда чута и предадена от тебе.Звучи поетично.
    Талантливо си го сътворила и в прекрасен стих.Бог да те благослови!
  • Ах, че сладичко!
Предложения
: ??:??