14.04.2012 г., 20:37 ч.

Музико-словесен стих 

  Поезия » Любовна
537 0 3

 

                                             на моята муза


 

Музата ми страстна е – тя пак

ме прегръща с огнени обятия...

винаги отдава се с мерак,

с чувствени до крайност възприятия!

 

Не избивам никакъв комплекс –

и без Фройд е ясно, колко много

е потребен здравословен секс –

весден правя туй, което мога!

 

Кой поет творил е без жена?!

Музата ми – екзотично цвете,

зная, от небето е дошла,

пратена ми в дар от боговете!

 

Малко прозаично прозвуча...

Но словата, писани пред Бога,

с чувствата в човешката душа

се разгарят сред интимен огън!

 

Тъй се пише ренесансов стих –

разумът щом победи накрая!

Само схоластикът – жаден, лих,

безприютен си остава в рая!

 

Шекспир ми завижда в този час,

тъжни са и Данте, и Петрарка...

Аз – усмихнат, пеейки на глас,

с музата си се разхождам в парка!

 

А пък Фройд зад храстите слухти –

докачен, без никакво съмнение...

Нáуката зубрят я глупци –

лирика се пише с вдъхновение!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??