11.03.2020 г., 10:26 ч.  

Мъдростта на идиота 

  Поезия » Философска
360 7 18

И не остана нито камък,
срути се селската ни черква,
свещените скрижали - с пламък,
написал Бог. Човек зачерква.

 

Пропи се попът и повръща,
през пости блажи, псува скверно.
И некролог - на всяка къща,
облича майките ни - в черно.

 

Безгласа,пукната камбана,
лежи търкулната в тревата.
Старица дребна - жива рана,
оплаква внуците, децата.

 

А селският идиот се смее,
прегърнал мършава кокошка,
той знае Бог къде живее
и в лудостта си крие прошка...

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??