25.11.2007 г., 19:39 ч.

Мъгла 

  Поезия
485 0 2

Крие се усмивка навярно в мъглата,

в този облак непрогледно сив,

има чудни песни там, в тишината,

 има много причини да бъдеш щастлив!

Мирише на радост дори в тъмнината,

където сърцето безумно кънти,

има сълзи и в светлината, но

някак са бистри, искрящи дори...

Вее и вятър - жесток и студен,

събира чуждата, трудна тъга,

отнася безспирно всеки миг провален

и прави вълшебства насред тази мъгла...

И всичко е приказно сиво -

забулено, тайнствено и малко страхливо,

мъглата е нежна и строга душа,

прилича изцяло на красива жена...

© Надежда Кацарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно стихче с красива,позитивна мелодия!Поздрави!
  • "Мирише на радост дори в тъмнината,
    където сърцето безумно кънти,
    има сълзи и в светлината, но
    някак са бистри, искрящи дори..."

    СТРАХОТЕН СТИХ! ПРЕЛЕСТ!!!
    Поздрав, мила Надежда!
Предложения
: ??:??