28.09.2008 г., 8:55 ч.

Мъглив път 

  Поезия » Друга
516 0 1
Мъглив път

Над Пътя стеле се мъгла,
вървя по него в самота.
Тя заглушава Светлината,
Мрак властва над Земята.
Звуци доста приглушени,
вече са съвсем замрели.

Но...
Аз сляп не съм за Тъмнината,
нито глух - за Тишината...
---------------------------------
Сянка, Здрач и Тъмнина

В студ и в пек, сред огън и лед,
сърцето гори, душата лети.
Ден след ден по Пътя вървя,
между Светлина и Мрак стоя.
Войн на Сянка и Здрач съм Аз...

Със Светлината не вървя аз,
във Сянката стоя в този час.
След Здрача в Тъмнината
разпервам си аз крилата.
Воин на Тъмнината ставам Аз...

© Стоян Вихронрав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??