8.06.2008 г., 23:23 ч.

Мъж е! 

  Поезия
713 0 10


                                                      МЪЖ  Е!

 

                                

                                          Приятна майска вечер.

                                          Кафе. И Той, и Тя.

                                          Говори. В приказки увлечен

                                          забравя всичко на света.

 

                                          Той думи лей за бившата, за брака,

                                          за принципи, за любовта...

                                          Тя слуша. Нищо не очаква.

                                          И взира се във своята душа.

 

                                          Да каже нищичко не може.

                                          Не смее даже и да сподели,

                                          че той е толкова тревожен...

                                          И мисли колко още го боли. 

                                      

                                          Той се обажда. И... притиска.

                                          О, Боже, колко е ранен!

                                          Не обещава. Иска.

                                          Но всичко – ако може ден за ден!

                                  

                                          Тя е объркана. Не знае...

                                          И как да го приеме за другар?

                                          А той разказва колко мъж е. И нехае...

                                          Да, мъж е! Но не е мъжкар!

                                          

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??