Мъже на петдесет
Мъже на петдесет, не остарявайте,
че има още много хляб във вас.
Дерзайте и не се предавайте,
че минали сте просто в горен клас.
Мъже на петдесет от стара школа,
чаровници плешиви и с коси.
Преборвате се с нас и с алкохола,
и с тайните си страхове дори.
Момчета, марширували през соца,
животът много яко ви кали.
Танцувахте на Битълс и Висоцки
и още сте готови за бели.
Макар да ви мори холестерола
и честичко да нямате пари,
заглеждате момичета наболи,
че кой не иска младото,нали?
Мъже на петдесет, не остарявайте,
че младите ви дишат във врата.
На старостта не се предавайте!
И да живее младостта!
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Всички права запазени