2.08.2012 г., 22:54 ч.

Мъжките сълзи... 

  Поезия
716 0 3

Кой каза, че не плачат

 мъжете с очи?

Не ронели сълзи!

Те твърди са били

като гранитени скали.

Кой?!...

Нали не вярваш на това?

И не вярвяй!…

Мъжете също ги боли!

От болка и от радост

са и техните сълзи..

Мъжете също плачат!

Със сълзи и без сълзи.

Колкото сурови

и корави да изглиждат,

и те носят чувства и души.

И те имат своите мечти.

Но болката, болката…

Загнезди ли се в душата,

тя реже и разяжда

и мъжкото сърце.

Как да не боли! Как?

Сълзите мъжки са горчиви!

От горчивите сълзи

да знаеш само как

Боли... боли…

Ти знаеш ли, кажи?

Кажи, не се спотайвай,

не мълчи!...

Балсам небесен сподели,

избърши сълзите от суровите очи.

Душата възроди.

Сърцето усмири.

От болка, мъка го спаси!

© Димитър Митов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??