5.05.2007 г., 14:10 ч.

Мъжко момиче 

  Поезия
912 1 7
Аз не плача, защото съм мъжко момиче.
Не тъгувам за глупави дребни неща.
Със коси разпилени обичам да тичам,
да целувам деня, да ме милва нощта.

Аз сама си проправям със лакти пътека,
стискам зъби, когато безумно боли
и преглъщам сълзите, когато човека,
с който дом и постеля и залък делих

ме предаде (дори не за трийсет жълтици),
а от ревност, от яд, и от скука дори,
и когато приятел, когото обичах
оцени верността ми на шепа пари.

Аз съм мъжко момиче. Какво да се прави?
Всеки място под слънцето търси сега.
И вървя по света със юмруци корави,
със усмивка маскирала гняв и тъга.

Аз съм мъжко момиче. Очите ми светят.
Омагьосвам мъжете с копнежи и страст.
Колко мъжки момичета на тази планета
романтично разпалват искрата във вас.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??