6.10.2006 г., 22:12 ч.

Мъжът от зодията Рак 

  Поезия
4173 0 8
Сега ще ви разкажа аз
с приятното за мен вълнение
за свръхчувствителния Рак
и вечните му настроения.

Работен , доста упорит.
Навсякъде е пръв критик.
Взискателен и строг, но справедлив
той предан е, макар и лесно докачлив.

Мечтател, фантазьор, схватлив
умее да е толкоз досетлив.
Но неговата мнителност безчет
понякога ще нарани човек.

И постоянно в притеснения,
с непоклатими убеждения
черупката му все го скрива,
но скоро пак поглежда предпазливо.

При него чувствата са на върха.
Без ласки и любов не може да живее.
Изнервя се, гневи се от лъжа
и май така ще остарее.

Загадъчен е за жените той,
тъй нежен, привлекателен, от сой.
Грижовен, пълен романтик
понякога е медиум, почти мистик.

А иначе е състрадателен добряк,
общителен и много отзивчив.
Душата на компания е пак,
към всеки лесно доверчив.

От спомените минали не бяга,
напротив- даже честичко ги спряга.
В дома си влюбен е,чистник,
организиран е, и пестелив.

Такъв е нашият герой.
Не си мислете,че е лесен.
Най- противоречив от знаците е той
и затова е извънредно интересен.

Дори и със прочут инат,
от всички други по- различен,
мъжът от зодията Рак
е кардинално магнетичен!

© Дарина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??