23.09.2016 г., 17:11 ч.

Мълчаливо хоро 

  Поезия
392 0 1

Вие се мълчаливо хоро. 

Вие се в центъра на Пловдив. 

Не е на добро-наричат. 

Денят е някак сив, 

хората прииждат. 

 

Здраво хванати за ръце

без музика тропат-браво! 

Народът бил див-

на кмета днес е сърдит. 

 

Забраниха му да се весели, 

от това най го боли! 

Има ли дух и сърце, 

има ли глас и нозе,

знамето гордо ще вей-

нека кметът бесней! 

 

Утре пак ще почукат! 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??