22.10.2007 г., 14:19 ч.

Мълчание 

  Поезия
576 0 2

 Мълчание


Ти си като пустиня, самотна,тиха и плашеща.
Криеща хиляди загадки, в които секундите ти
живот се отброяват по пясъчен часовник, а
когато времето ти изтече, човек
остава завинаги в отвъдната ти власт.

Опитваш се да избягаш от всичко това, но е
необратимо, все едно си в сън, гонят те, но
не можеш да тичаш, все едно птица без криле.

Всеки ден си повтаряш, че можеш, а не искаш
да го сториш, не ти се тръгва, защото вече
всичко е отишло прекалено надълбоко.

Твоето мълчание всеки път се спуска към
мен. Вечно обсипана с него, оковало ме
е като неразрушима верига. Но както са
казали хората, когато мълчим, тогава искаме
най-много да кажем.

© Снежана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??