Мълчанието всъщност много казва,
промъква се потайно като мрака
и някои навярно забелязват,
че е начало на очакване.
Мълчанието може да говори
за спомени, за мъки, за надежди...
мълчанието може да събори
стени от крясъци, стени от нежност.
Мълчанието е защита
от злите и безплодни думи,
от яростната упоритост
и сляпа гордост помежду ни.
Мълчанието знае тайни,
неразгадавани от никой.
И може би не е случайно
създадено, за да "надвика".
© Горяна Панайотова Всички права запазени