18.10.2007 г., 23:58 ч.

Мълчанието 

  Поезия
924 0 18
Мълчанието е единствено спасение
от грубата агресия на фактите,
от пристъпа на близкото безвремие,
от гаснещата жар на страстите.

Мълчанието е гневът на Господа,
на дебнещата в гръб лавина,
на непорутените стари мостове
и поругано живо минало.

Мълчанието е надежда пазена,
желание и трепет таен -
любов, от страсти непогазена,
несподелена в свят нетраен.

Мълчанието е пътека на живота,
сълза в ръцете ни студени,
която ни боли и свети
и става мъничка вселена.

От пошлата шега на фактите
и дебнещо зад ъгъла безвремие,
от гаснещата жар на страстите -
мълчанието е единствено спасение.

© Владимир Владимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??